۶ روش رام کردن طوطی

زمانی که شما طوطی میخرید، امکان دارد همه چیز طبق انتظار شما پیش نرود.

همه افراد انتظار دارند طوطی آنها کاملا رام و اهلی باشد و بتوانند به راحتی با طوطی ارتباط برقرار کنند.

احتمالا موقعی که شما متوجه میشوید طوطی رام نیست دلسرد خواهید شد. اما جای هیچ گونه نگرانی نیست.

شما میتوانید با روش هایی که در این مقاله از مینی طوطی با آن ها آشنا میشویم، طوطی خود را رام و دستی کنید.

برای رام کردن طوطی مهمترین مورد صبر و حوصله شماست. اگر صبر و حوصله کمی دارید، به هیچ عنوان خرید طوطی به شما توصیه نمیشود.

برای آشنایی با روش های رام کردن طوطی با ما همراه باشید.

رام کردن طوطی

دستی کردن طوطی

دستی کردن طوطی و یا رام کردن طوطی کار دشواری نیست و شما میتوانید خودتان این کار را انجام دهید اما به شرطی که طبق اصول این کار را انجام دهید.

شما با صبوری و خلاقیت میتوانید طوطی را تربیت کنید و از این کار لذت ببرید.

همیشه به این نکته توجه داشته باشید که این پرندگان که از حیات وحش شکار میشوند و به خانه های ما می‌آیند، خاطرات خوشی از نحوه شکار و انتقال خودشان ندارند. ضمن اینکه حیوانات حیات وحش خوی آرامی ندارند و با طبیعت آن مکان رشد کرده اند. پس رفتارهایی از قبیل سر و صدا و حتی نوک زدن طبیعی است و با روش های اصولی تربیت خواهند شد.

رام کردن طوطی ممکن است چند روز یا حتی یک سال طول بکشد.

قبل از شروع به رام کردن طوطی باید به نکاتی از قبیل اینکه طوطی چن ساله است، از نژاد تربیت پذیر هست یا خیر، سلامتی روحی و جسمی دارد یا خیر و … توجه کرد.

زمان رام کردن طوطی، به هیچ عنوان پرنده را تنبیه نکنید و یا با او بد رفتاری نداشته باشید.

برای رام کردن طوطی روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه به بررسی برخی از آنها خواهیم پرداخت.

آشنایی با محیط و شناخت آن

وقتی که شما طوطی یا هر حیوان دیگری را به خانه می‌آورید، باید به این نکته توجه داشته باشید که محیط زندگی طوطی تغییر کرده و احساس امنیت کمی میکند.

بنابراین سعی کنید که حتما در روزهای ابتدایی محیط بدون استرس و آرامی را مهیا کنید و همچنین طوطی را به هیچ عنوان در فضای تاریک قرار ندهید تا آرام آرام با محیط جدید زندگی آشنا شود.

در بازه زمانی ۱۰ الی ۱۵ روز فقط برای طوطی آب و غذا بگذارید و سعی نکنید که با او ارتباط برقرار کنید.

شاید در روزهای ابتدایی طوطی بیتابی کند و آب و غذا نخورد ولی نگران نباشید. چون طوطی در محیط جدید قرار گرفته، این رفتار طبیعی است.

معمولا این حالت زود برطرف میشود. بیتابی کردن طوطی و غذا نخوردن بیشتر برای طوطی های وحشی اتفاق می‌افتد.

این مورد یکی از ابتدایی ترین کارهایی است که برای رام کردن طوطی باید انجام شود.

رام کردن طوطی

تنبیه کردن طوطی ممنوع

یکی از مهمترین نکات برای رام کردن طوطی این است که پرنده را به هیچ عنوان تنبیه نکنید و آزار روحی و جسمی به او نرسانید.

طوطی متوجه نمیشود که چرا او را تنبیه میکنید و از راه تنبیه کردن فقط نتیجه معکوس خواهید دید.

شما حتی اگر بتوانید ز طریق تنبیه طوطی را رام کنید، پرنده برای همیشه اعتماد به نفسش را از دست خواهد داد.

محل قرار گیری قفس طوطی

یکی دیگر از مواردی که برای رام کردن طوطی ضروری میباشد این است که مکان قرار گیری طوطی در روزهای اول ورود به خانه نباید شلوغ و پر رفت وآمد باشد.

یک گوشه آرام را برایش انتخاب کنید .بهتر است پشت قفس طوطی به سمت دیوار باشد تا طوطی احساس امنیت بیشتر کند.

خیلی خوب میشود اگر داخل قفس برای اسباب بازی طوطی را قرار دهید. این باعث ریلکس شدن پرنده میشود.

طوطی و پرندگان دیگر همیشه دوست دارند در ارتفاع زندگی کنند و از روی زمین نشستن خوششان نمی آید. قفس طوطی باید در ارتفاع ۷۰ (حداقل) تا ۹۰ (حداکثر) سانتیمتر از سطح زمین باشد . هیچوقت قفس طوطی را بر روی زمین نگذارید.

صحبت کردن با طوطی

هروقت توانستید در کنار قفس طوطی بنشینید و با او حرف بزنید و وقت بیشتری با طوطی خود بگذرانید.دراین مدت طوطی با شما و خانواده خو میگیرد و بیشتر با شما آشنا می شود .حتی برای طوطی خود یک اسم انتخاب کنید و با آن اسم صدایش کنید تا زمینه برای سخنگو شدن طوطی فراهم شود.

حالا پس از سپری کردن این مدت و عادت کردن طوطی به محیط و اعضای خانواده می توانید به آرامی با او صحبت کنید و بسیار آرام دست خود را بر روی قفس طوطی بگذارید و هیچ گونه حرکتی با دست خود انجام ندهید.

دفعه اولی که شما دست خود را روی قفس می گذارید طوطی بسیار وحشت زده می شود و بنابراین باید این کار را در مدت کوتاهی انجام بدهید. سعی کنید این کار را در روز چند بار تکرار نمایید.

زمان بیرون آوردن طوطی از قفس

این موضوع بسیار مهمی برای حیات و نگهداری طوطی در منزل است.

بعد از اینکه ترس طوطی از شما و محیط ریخت، در قفس را باز کنید و بگذارید باز بماند.

ممکن است با اولین بار طوطی شروع به پرواز کند اما از اگر پرهای آن را چیده باشید فقط چند متر بالا می رود و بعد میاید بالای قفس خود می نشیند.

از طرفی هم ممکن است طوطی از قفس خود خارج نشود. در این پروسه که اتفاق می افتد شما کاری به طوطی نداشته باشید بزارید هروقت خواست وارد قفس شود.

بعد از تکرار در چند روز طوطی از این کار خوشش می آید.که شما می توانید به آرامی زمانی که بالای قفس است به او غذا بدهید.

در صورت چیده نشدن پرها، طوطی ممکن است در اولین پرواز خود در خانه به دلیل ناآشنا بودن به خود آسیب بزند و با دیوار و پنجره ها برخورد کند. حتما پنجره را با پرده بپوشانید. در صورت برخورد با جایی قفس طوطی را ببرید در کنارش تا روی آن بنشیند.

رام کردن طوطی

نوازش کردن طوطی

دست خودتان را جلو بیاورید تا طوطی روی دست شما بشیند. اگر خود طوطی نیامد دست خود را به پا و سینه طوطی کمی فشار دهید که طوطی را برای نشستن روی دستتان تحریک می کند .

ممکن است طوطی روی دست شما بشیند و از دستتان بالا برود روی شانه شما بشیند ممکن است اصلا روی دستتان نشیند و شمارا گاز بگیرد.

بهتر این کار در این مواقع این است که ساعد خود را جلوی طوطی بگیرد و با دست دیگر کمی غذا در مقابلش بگیرد.با جلو آمدن طوطی دستتان را آرام آرام عقب بکشید تا طوطی مجبور شود برای دریافت غذا روی دست شما بنشیند در دفعه اول هیچ گونه حرکت اضافی انجام ندهید.

بعد از گذشت چند روز از مرحله قبل بگذارید طوطی روی شانه شما بنشیند و طوطی را بغل کنید و با او حرف بزنید.

از اعضای خانواده در خواست کنید چند روزی فقط نوازشش کنند، به خاطر داشته باشید طوطی روی دست شما نشسته باشد و اعضای خانواده روی دست شما طوطی را نوازش کنند، زیرا طوطی فعلا فقط به شما اعتماد دارد.

بارعایت نکاتی که با هم مرور کردیم، میتوانید طوطی خود را رام کنید و بعد آموزش های لازم را به او بدهید. در صورتی که نیاز به مشاوره داشتید از طریق نظرات سایت مینی طوطی با ما در ارتباط باشید.

مینی طوطی
مینی طوطی
مقاله‌ها: 35

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *