جفت شدن طوطی
در این مقاله از سایت مینی طوطی به آموزش جفت انداختن طوطی سانان خواهیم پرداخت و همچنین روشهای کاربردی جفت شدن طوطی را بررسی خواهیم کرد.
این مقاله مرتبط با تمامی طوطی سانان بوده و تنها برای طوطی برزیلی یا طوطی عروس هلندی نیست، اگر هر نوع طوطی دارید و قصد دارید برای طوطی خود جفتی تهیه کنید این مقاله کمک زیادی بهتون میکنه تا طوطیها به هم وابسته شده و ارتباط بگیرند. 🙂
آموزش جفت انداختن طوطی سانان
جفت شدن طوطیها کار آسانی نیست، خصوصا اگر طوطی شما وابستگی و حس مالکیت نسبت به شما یا یکی از اعضای خانواده شما داشته باشد.
پس اگر طوطی شما این شرایط را دارد و قصد جفت انداختن طوطی خود را دارید، باید به ندرت (تاکید میکنم به آرامی) کمی ارتباطتان را با طوطی خود کمتر کرده تا شرایط جفت شدن طوطی مهیا شود.
اگر یکدفعه ارتباطتان را با پرنده قطع کنید ممکنه پرنده دچار افسردگی شدید، پرکنی و مشکلات دیگر شود.
پرندهها همانند تمامی موجودات نیز تمایل دارند خودشان جفت خود را انتخاب کنند، اگر چنین شرایطی را دارید این اجازه را بدهید تا خود پرنده با پرندههای دیگر ارتباط گرفته و جفت خود را برگزیند.
متاسفانه با توجه به شرایط نگهداری طوطیها کم پیش می آید که چنین امکانی مهیا باشد و خیلی پیش میآید افراد جفت برای پرنده خود گرفته اما پرنده تمایلی به ارتباط با طوطی ندارد و حتی مشکلات زیادی مانند پرخاشگری، استرس و … پیش آید.
خب تا به اینجا ما به شرایط ابتدایی و ملزومات و مشکلات جفت شدن طوطی ها پرداختیم در ادامه به آموزش جفت انداختن طوطی سانان خواهیم پرداخت.
جفت شدن طوطی ها
زمانی که پرنده را خریداری میکنید همراه آن یک قفس جدید نیز تهیه کرده و برای یک الی دو هفته طوطی را در یک اتاق دیگر نگهداری کرده و به هیچ عنوان طوطیها همدیگر را نبینند. (اینکار 2 حسن مهم دارد)
- اینکه طوطی جدید در صورت داشتن زمینه بیماری طی این مدت شما متوجه بیماری آن شده و از سرایت بیماری به طوطی قدیمی شما جلوگیری میشود و میتونید، پرنده را درمان کنید تا به بهبودی برسد.
- دوم اینکه زمای که پرنده جدید صدا میدهد، سوت میزند؛ توجه طوطی قدیمی جلب میشود و آن هم با صدا و سوت یواش یواش با پرنده ارتباط برقرار میکند.
با توجه به شرایط و روحیات پرنده ممکن است پرنده قدیمی ابتدا حس حسادت و ناراحتی بابت ورود پرنده جدید به قلمرو آن شود اما پس از چند روز ارتباط شکل گرفته و شما به راحتی میبینید که با صدا با هم ارتباط دوستانه گرفته میشود.
خب پس از آنکه از سلامت پرنده مطمئن شدید و حس ارتباطی صدایی را مشاهده کردید، قفس پرنده جدید را (با توجه به شرایط محیط منزلتان) در فاصله چند متری قفس پرنده قدیمی قرار داده، حال علاوه بر ارتباط صدایی آنها همدیگر را میتوانند ببینند 🙂
اگر شرایط اوکی بود و حس خوبی پرنده قدیمی داشت، روز به روز یواش یواش قفس پرنده جدید را نزدیک قفس پرنده قدیمی برده تا ارتباط نزدیکتر شود.
اینکار را تا زمانی انجام دهید که دو قفس کامل به هم چسبیده شود و طوطیها را زیر نظر داشته باشید، صبر کنید یکی دو روز نیز دو قفس کنار هم بوده؛ سپس اگر گاردی نسبت به هم نداشتند و دیدین گاها هر دو روی دیواره قفس کنار هم میچسبند یا احیانا همدیگر را ناز میکنند یا حتی ممکنه بهم غذا دهند، به طور کلی ارتباط دوستانه و عاشقانه را مشاهده کردید.
درب ها هر دو قفس را باز کرده و درها را بهم چسبانده که راه برای ورود پرنده به هر قفس مهیا شود.
وقتی که هر کدام از پرنده ها درون قفس دیگری رفت و مشکلی با بودن آن پرنده در قفس خود نداشت و اجازه نشستن طوطی روی چوب نشیمن و یا اجازه خوردن غذا داد و درون قفس با هم خوش و خرم بودند؛ درب قفس را بسته و آن قفس خالی را از آنجا بردارید.
خواهید دید که هر دو پرنده با هم انس گرفته و جفت شدن طوطی ها را مشاهده خواهید کرد.
این مقاله بر اساس تجربه بنده در جفت انداختن طوطی کوتوله و عروس هلندی و همچنین مشورت گرفتن از چندین پرورش دهنده طوطی سانان بوده، خب قاعدتا افرادی که پروش طوطیها را انجام میدهند روشهای آشنایی و انتخاب جفت را به عهده خود پرنده گذاشته و از چنین تکنیکهایی استفاده نخواهد کرد و تنها در شرایط خاصی برای جفت انداختن رنگ خاص طوطی باهم از این روش استفاده میکنند؛ همچنین هنگام تولید محتوای این مقاله در سایت مینی طوطی ویدئویی که در لینک زیر گذاشتم را نیز مشاهده کردم کمک خوبی به انتشار این مقاله بهم کرد.
HOW TO BOND TWO BIRDS TOGETHER
ممنون میشم از شما همراهان عزیز مینی طوطی تجربیات خود را در خصوص جفت انداختن طوطیها را با ما و سایر کاربران به اشتراک گذاشته و یا اگر در این خصوص سوال یا پرسشی دارید از طریق باکس نظرات زیر با ما درمیان بزارید.
ممنون از آموزش خوبتون خداروشکر قبل از آشنا کردن پرنده هام توی اینترنت سرچ کردم و طبق توضیحات سایت انجام دادم (البته جای دیگه هم ویدیو آموزشی دیدم) برای من انقدر کنجکاو شده بودن که داشتن خودشون رو میکشتن و بعد چار یا پنج روز قفس ها را کنار هم گذاشتم دیدم به هم تمایل دارن و قفس ها رو باز کردم.
عالی بود ممنون